/ netinfo
„Световен образователен форум България“ ще се проведе в Пловдив. Темата на конференцията е „Иновациите в класната стая“. В събитието ще вземат участие над 200 експерти. Сред тях са представители на Министерството на образованието, на Регионалното управление по образование и на образователни институции от 50 населени места у нас.
 
Форумът ще се фокусира върху това как иновациите в класната стая оказват влияние на качеството на обучение, как облачните технологии и електронни платформи променят средата и мотивацията на учениците.
 
Един от лекторите по време на събитието е Тон Дайф, който е президент на Световен образователен форум и бивш президент на Европейската асоциация на училищните директори. Той ще разкаже за добри практики от Холандия.
 
Визията как да бъдат подкрепени децата в риск ще бъде представена от Държавната агенция за закрила на детето, необходимостта от иновации и промяна на обкръжаващата среда ще дискутират Асен Александров – директор на 51 СУ в София и зам.-председател на комисията по иновации към МОН, както и арх. Петкана Бакалова – зам.-председател на УС на Камарата на архитектите.
 
Водещ лектор ще е членът на борда на Националната асоциация на училищните лидери в Белгия Риа Верлинде. Тя е представител в Европейската асоциация на училищните директори и ще презентира белгийския опит по отношение на иновациите. Панелисти тук са зам.-кметът по образование и иновации на община Пловдив Стефан Стоянов, проф. Галин Цоков – директор на Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти при ПУ “Паисий Хилендарски”, и Антон Бъчваров от „Уча се”.