Светлозар претърпя трансплантация на костен мозък
Светлозар претърпя трансплантация на костен мозък / netinfo

7- годишният Светлозар Чолаков от Пловдив, който е болен от лимфобластна левкемия, е претърпял успешна трансплантация на костен мозък в Университетската клиника във Франфурт на Майн, съобщи за Дарик майката на момчето Виолета Чолакова. Лекарите са на мнение, че организма на детето проявява висока съвместимост с донора. След около 15 дни предстоят изследвания, които ще покажат точните резултати от трансплантацията, каза още Виолета Чолакова.

Светлозар замина на лечение в Германия, след като семейството му успя да събере над 150 000 евро от необходимите 230 000 евро за спешната операция. От ръководството на клиниката във Франкфурт дадоха съгласие остатъка от сумата да бъде преведен след извършване на животоспасяващата трансплантация.

Диагнозата на Светлозар е поставена в началото на октомври миналата година. За да бъде подпомогнато лечението му в Синдикалния дом на културата в Пловдив се състоя благотворителен концерт с участието на Деси Слава, Формация Тоника, Ники Атанасов, победителят от Стар Академи – Марин, магът Астор и Дан Кристо.