Студенти от ПУ успешно преминаха стаж в районната администрация на „Южен“
Студенти от ПУ успешно преминаха стаж в районната администрация на „Южен“ / netinfo

В навечерието на студентския празник 8 декември кметът на пловдивския район „Южен“ Борислав Инчев тържественото връчи сертификати за завършен стаж в районната администрация на студенти от специалностите „Бизнес и информационни технологии“ и „Софтуерни технологии и дизайн“ в  ПУ „Паисий Хилендарски“. През изминалите 4 седмици всеки един от студентите имаше възможност да се запознае в детайли с работата на служителите от всички административни звена, разказа Инчев.

„Радвам се, че Георги, Петя и Християн демонстрираха изключително силно желание и положиха усилия не просто да преминат формално стажа си, а да разберат как и защо функционира районната администрация. Убеден съм, че със знанията, които придобиха, тяхната бъдеща професионална реализация ще е още по-успешна“, сподели още кметът на „Южен“. Той пожела на студентите успешно завършване и весело посрещане на Осми декември и на Коледните и новогодишните празници.

Тримата стажанти благодариха за предоставената им възможност, като изказаха добрите си впечатления  от вниманието на служителите и от възможността да надникнат „в кухнята на властта“.

„Мисля, че положителната промяна в работата на администрацията, за която още в началото на моето управление настоявах, вече е факт. Въпреки това трябва допълнително да се ускори предоставянето на административните услуги“, коментира Инчев.

 

Това е четвъртата поредна група от Факултета по математика и информатика на Пловдивския Университет, която преминава стаж през администрацията на „Южен“ по специален проект. Повече от 20 са вече студентите от двете специалности, които са стажували в район „Южен“ на Община Пловдив.