Строежът на нова сграда на Пето РПУ спасен “на косъм”
Строежът на нова сграда на Пето РПУ спасен “на косъм” / netinfo

Общината да дари 3,5 декара терен на МВР за изграждане на нова сграда на Пето РПУ на мястото на сегашните бараки на управлението, ще гласува в извънреден порядък на утрешната си сесия Общинският съвет в присъствието на заместник-министъра на МВР Цонко Киров. Обструкциите парцелът да бъде разменен с друг имот на вътрешното ведомство за малко не доведоха до това, пловдивската полиция да изпусне гласуваните в тазгодишния бюджет целеви 1,3 млн лв, каза кметът Славчо Атанасов, който е вносител на предложението.

Веднага след получаването на акта за дарение ще бъде направена първата копка и строителството на РПУ-то ще започне до края на годината, коментира директорът на ОДП – Пловдив комисар Ангел Рангелов. Той припомни, че сградата трябва да е готова за 18 месеца и ще струва над 3 млн. лв. Изграждането е възложено на фирма “Бибов”, която предаде предсрочно останалите обекти, които изпълни за пловдивската полиция. Убеден съм, че до края на 2008-а колегите от Пето РПУ ще са в нова сграда, прогнозира комисар Рангелов.

В момента полицаите, които обслужват 90-хилядния пловдивски район “Тракия”, се помещават в бараки, чийто срок на експлоатация е изтекъл преди 10 години, каза кметът Атаносов. Той посочи, че те работят при условия, които нарушават нормите за труд. Срамота е Полицаят на 2005-а, който е от Пето РПУ, да работи в бивша баня, добави кметът.