„Стоянстрой” купува „Мебелна къща”
„Стоянстрой” купува „Мебелна къща” / netinfo
Фирма "Стоянстрой" бе одобрена за купувач на "Мебелна къща" след гласуване в Пловдивския общински съвет. Тя беше предпочетена пред "Инвестор" ООД. "Стоянстрой" ще трябва да плати 3 млн. и 200 хил. лева и да инвестира в развитието на фирмата 40 млн. лива. Друго условие при продажбата е новият собственик да запази 70 работни места в продължение на 5 години.

До тук се стигна след като Надзорният съвет на Агенцията за приватизация предложи съветниците да определят печелевшият купувач, тъй като разликата в набраните при конкурса точки беше само една.

Единствената сграда на “Мебелна къща” се намира на ключово място на Асеновградско шосе, на пътя към Пампорово, който е част от международен транспортен коридор. Земята под мебелния шоу-рум е държавна, но общината продава дяловете на дружеството.

Припомням, че фирма "Инвестор"  предложи цена от 4,5 млн. лева и 4,5 млн. инвестиции, а Сариев, 3, 2 млн. лева кеш и баснословните 40 млн инвестиции.

Преди време Сариев препродаде Марково тепе без да реализира многофункционалната обществена сграда, което бе условие за продажбата на терена.