/ netinfo
Съвместна театрална постановка „Аз Ние“ от италиански актьори, младежи от Столипиново и студентите от Учебния театър на Пловдивски университет - “Клас 12 + 3” с ръководител проф. д-р Александър Илиев, ще бъде представена пред публика в неделя от 15.00, 17.00 и 19.00 часа.

Пуснаха за продажба шалове с логото на Пловдив 2019

След година проучвания и проведени три работилници в Столипиново, италианската театрална компания „Gommalacca Teatro" заедно с младежи от квартала и техни връстници от другите квартали, ще покажат с монолози и сборна хореография сближаването на различните култури. Това обяви в студиото на Дарик радио – Пловдив експертът проекти и събития към Общинска фондация „Пловдив 2019“ Деница Шишкова.
 

„Аз Ние“ е част от проекта "Aw(E)are", който се реализира като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Партньори на италианците са Младежки клуб "Рома" и IAC – Център за интегрирани изкуства, Матера.
 
Приемат над 1,7 млн. лв. за Културния календар на Пловдив

Представленията са със свободен вход, но е необходима е резервация. За да запазите място, изпратете съобщение на номер 089 36 33 738 (с име, фамилия, броя на местата, представление).
 
Смятам, че подобни проекти спомагат за интеграцията на етническите малцинства у нас, коментира началният учител Христина Танева, която преподава в ОУ „Пенчо Славейков“ в Столипиново. По думите й, децата трябва да се извеждат вън от махалата, защото само тогава могат да започнат да мечтаят.