/ Община Асеновград
Заместник-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инженер Петър Петров връчи плакет и отправи поздрав към 100-годишна жителка на Общината.

Баба Йорданка Вълчева ще отпразнува юбилея си на 27 август. В по-голямата част от живота си столетницата е живяла в село Орешец.

Община Асеновград

Към днешна дата тя вече е заедно със семейството си в Крумово, съобщиха от Общината. Баба Данче не чува много добре, но е жизнена и има тонус, казват нейните близки. Излиза на двора всеки ден и се справя почти сама с домашните си задължения.

Дълги години е работила в някогашното ТКЗС. Поради проблемите си със слуха не гледа телевизия, но иначе проявява любопитство за събитията. Иска да й разказват какво се случва по света всеки ден, както и защо има война.

Община Асеновград

Синът ѝ сподели, че 100-годиината му майка се е зарадвала много от факта, че ще получи жест от община Асеновград по повод юбилея й и с нетърпение очаква подаръците. Освен специално подготвен за Йорданка Вълчева плакет, инженер Петров поднесе букет цветя и парична помощ в размер на 500 лева.

От свое име и от името на кмета на общината доктор Христо Грудев, заместник-кметът пожела на баба Данче да е още дълги години здрава и да се радва на любовта и грижите от своите близки хора.