Стартира регистрацията за Националното състезание по правопис на английски
Стартира регистрацията за Националното състезание по правопис на английски / Дарик архив

За шеста поредна година ученици от цяла България ще могат да се включат в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Регистрацията на желаещите училища да се включат в надпреварата, ще започне на 5 октомври 2015 на сайта на състезанието www.spellingbee-bg.com и ще продължи до 18 октомври 2015г.

Spelling Bee е състезание, при което състезателите “спелуват”, т.е. произнасят думи на английски език буква по буква. В предходното издание на Spelling Bee  участваха над 6 500 деца от 273 училища в страната.

Състезанието ще се проведе на три етапа - училищни кръгове през февруари 2016 г., регионални през март 2016 г. и национален в края на април следващата година. За всички участници в националния кръг ще бъде организиран едноседмичен езиков лагер през лятната ваканция.

За да участват в училищните кръгове на Spelling Bee 2016, учениците трябва да научат 500 думи на английски език от предварително обявен списък. Подготовката и участието в състезанието стимулира интереса на учениците към английския език, помага им да подобрят правописа и да обогатят речниковия си запас от английски думи, изгражда умения за състезателност и постоянство и дава възможност за допълнителна изява. Учителите получават допълнителни материали и идеи за разнообразяване на преподаването на английска лексика и граматика в средния курс на обучение, както и възможност да се включат в обучения за професионална квалификация.

Състезанието е насочено към ученици до 14 години и  до 7 клас от всички общински, държавни и частни общообразователни училища в страната. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди.