Старт на процеса за отнемане на хотела на Ванко1
Старт на процеса за отнемане на хотела на Ванко1 / netinfo
Дело за конфискация на хотела на бащата на рап-певеца Ванко1 – Петър Главчев, като имущество, придобито от престъпна дейност, започна в Пловдивски окръжен съд. То бе образувано преди 5 месеца след мотивирано искане от комисията „Кушлев” за отнемане на 7- етажната сграда в полза на държавата. Процесът стартира на датата, на която преди 4 години бе арестуван Ванко1 – 7 май.

Делото по Закона за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност, е заведено срещу бащата на рапъра Иван Главчев - Петър, и срещу „Главчев груп” ООД. Родителят на Ванко 1 изтърпя 3- годишна ефективна присъда за трафик на жени зад граница с цел проституция, а преди 2 седмици синът му и племенникът му Димитър Рачелов доброволно се върнаха да доизлежат наказанията си за склоняване към проституция, след като оттеглиха касационните си жалби.

Петър Главчев не може да докаже произхода на средствата за построяване на 7- етажния хотел на стойност 832462 лева на кръстовището на бул. ”Шести септември” с Цариградско шосе, твърдят от комисията за незаконно придобито имущество. По неофициална информация бащата на рапъра е предоставил договори за финансиране от частни лица и фирми, за които също са получени разрешения от съда за вдигане на банковата тайна. Той е декларирал пред комисията 60000 лв. доход от обработката на ниви в рамките на 7 години и още 40000 лв. приходи от отглеждане на прасета.

Нямам никакви притеснения за хотела, защото са правени няколко ревизии на средствата, с които е изграден, коментира Петър Главчев.

7-етажната сграда започна да се изгражда през 2001- а. Строителните книжа са издадени за бизнес- център, но 2 години по- късно е поискана смяна на предназначението в хотел.

През януари бяха блокирани още няколко имота на фамилията– семейни коли БМВ и “Мерцедес” и имот с двуетажна и едноетажна къщи в близкото до Пловдив Ягодово, прехвърлен на 7-годишния син на Ванко – Петър.