Срутище затруднява движението около 92-ия км на пътя Девин - Кричим. Сигнал за падналата скална маса е подаден малко след полунощ. Движението се осъществява само в едната лента, на място е екип на РУ Стамболийски.

Предстои разчистване на засегнатия участък и извозване на падналата скална маса. От ОДМВР- Пловдив съветват водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Над 100 кубика скали, пръст и дървета са се свлекли. Бетонната ограда не е успяла да удържи земната маса и тя се е стоварила на пътя, предава NOVA. По чудо няма пострадали, тъй като в участъка по това време не са преминавали автомобили.

Най-вероятната причина за свлачището е преовлажняването на ската. Разчистването приключи преди час и движението вече е възстановено напълно. „Сега ще гледаме да обрушим и онова, което още може да падне, за да няма ново свличане.

Докато разчиствахме временно спирахме движението и после пак го пускахме, за да не изнервяме шофьорите”, обясни Стоян Костадинов, технически ръководител „Европейски пътища”.

Шофьорите, които попаднаха в капана на свлачището се оплакаха, че от Кричим до Девин по целия път има паднали камъни. Новият инцидент стана в района, в който преди месец подпорна стена рухна и свлече около 30 метра от новоасфалтирания път в дерето по склона на река Въча.

„За конкретния участък ще бъдат предприети действия по укрепване”, каза инж. Валентина Бакърджиева, експерт в ОПУ-Пловдив. За това сега ремонтът се бави. За него преди две седмици държавата отпусна 3 милиона и 400 хиляди лева.