Спряха временно чистенето на снега
Спряха временно чистенето на снега / netinfo

Почистването на Пловдив от снега е временно преустановено рано тази сутрин. Причината е, че повечето водачи на снегорини и пясъкоразпръсквачки са работили непрекъснато в продължение на 32 часа и има опасност от инциденти в засиления трафик, обясни управителят на общинската фирма “Чистота” Радослав Кошински.

Той съобщи, че техниката ще излезе отново по улиците по обяд, след като шофьорите поспят по няколко часа в дежурните стаи на фирмата. Над 800 тона солно-пясъчна смес са хвърлени по пловдивските улици тази нощ. Според шофьори периферията на града и надлезите са по-добре почистени, отколкото централната градска част. Навсякъде улиците обаче са заснежени, но без заледявания и предстои разширяване габаритите на платната. Закъсненията на автобусите са по-малки в сравнение с вчерашния ден, казаха превозвачите.

В областта няма затворени пътища, с изключение на прохода Троян – Кърнаре, каза началникът на областното Пътно управление Паун Иванов. Роторен снегорин чисти на Козница. Натоварено е движението по пътя Карлово-Пловдив, по който е пренасочен част от трафика заради проблеми по трасето между Сливен и Нова Загора.

Няма населени места без ток и вода, през нощта EVN е възстановила захранването на последните 25 села в областта, където имаше аварии от предишната нощ, съобщават от Гражданска защита. Спасителен екип е изтеглил през нощта закъсал ТИР, препречил кръстовището до "Мега Марина".