Спортният министър откри психиатрична дискусия
Спортният министър откри психиатрична дискусия / снимки: Димитър Владимиров, Дарик радио Пловдив
Кралев пред психиатрите
82041
Кралев пред психиатрите
  • Кралев пред психиатрите

Спортният министър Красен Кралев откри днес в Пловдив кръгла маса за медийната политика в българската психиатрия. Дискусията е включена в програмата на тридневна конференция на Българската психиатрична асоциация.

Сред мотивите си за участие в специализирания форум той отбеляза, че е завършил медицина и като спортен министър има за цел да накара все повече млади хора да спортуват, за да укрепнат не само физически, но и психически. По думите му спортът е една от съпътстващите терапии при лечението на хората с психически разстройства, а освен това е и най-ярката алтернатива на злоупотребата със забранени субстанции и наркотици.

Кралев отбеляза, че поради огромното психическо напрежение често се случва някои от най-добрите ни състезатели да загубят срещата в последните секунди. В тази връзка той заяви, че винаги е казвал на нашите спортисти да се забавляват и да се отдават на удоволствието от играта, без да мислят за медалите.

Като пример министър Кралев посочи националния отбор по художествена гимнастика и заяви пред психиатрите, че момичетата не тръгват на състезание без Илиана Раева да ги доведе при него, за да ги нахъса преди поредната им международна изява. Той отбеляза, че с отбора работи психотерапевт.

Според Кралев във всеки голям спортен колектив трябва има специалисти, които да осигуряват психотерапевтични занимания. Министърът на младежта и спорта бе категоричен, че в лекарските екипи на националните отбори трябва да се включи и психотерапевт, който да бъде на разположение на всички олимпийци.

Спортният министър откри психиатрична дискусия
netinfo