Спортни площадки за  200 000 евро в ромски махали
Спортни площадки за 200 000 евро в ромски махали / netinfo

 Спортни площадки с детски кътове ще  бъдат изградени в ромските махали „Аджисан" и „Шекер" в Пловдив. 200 000 евро е стойността на проекта, с който община Пловдив  кандидатства за финансиране пред „Отворено общество"- съобщи заместник-кметът по евроинтеграция Ганчо Колаксъзов.

 Според предварителните проучвания се очаква 300-400 младежи да ползват площадките.  Двете махали са избрани, защото са гъсто застроени и сега в тях няма места за отдих на децата и младите хора. Съоръженията ще бъдат изградени в периферията на кварталите,  където има свободни терени.

 Решението за създаване на тези площадки е взето  на среща с районните кметове.На нея е изготвен и правилник за съгласуване на проектите в община Пловдив. Той ще  влезе в сила най-вероятно в началото на следващата седмица , след одобрение на кмета на града Славчо Атанасов.

Целта е да се подобри координацията между дирекциите в общината и районните кметства, за да може по-пълноценно да се усвояват средства по различни програми.  Те ще събират базовата информация  какво е необходимо да се направи в отделните сектори, която ще попълва банката с данни за проектна готовност, създадена през месец март.

В нея вече влизат 76  обекта, основно  детски и спортни площадки, физкултурни салони и басейни в училища и детски градини, зелени зони, съоръжения за инвалиди.