Спират 2 автобуса от понеделник
Спират 2 автобуса от понеделник / netinfo
Автобусите на “Градски транспорт” по линии 5 и 19 няма да се движат от понеделник. По разпореждане от общината колите от възстановените само преди 7 месеца линии, трябва да бъдат прехвърлени по други маршрути на фирмата, където е регистрирано неизпълнение на разписания поради недостиг на рейсове, обясни управителят на общинското транспортно предприятие Вичо Кузов. Заповедта е съгласувана с кмета и чака неговия подпис.

Двете линии, които отново ще бъдат закрити от идната седмица, според транспортната схема трябва да бъдат отбслужвани от тролеи. В момента обаче в Пловдив тролеи има само по маршрут №3, а за “петицата” и “деветнайската” по нова година бе дадено временно разрешение да бъдат възстановени като автобусни по искане на районния кмет на Източен Иван Тотев. И двата маршрута тръгват от колелото на “Скобелева майка”, през “Изгрев” и по бул. “Мария Луиза”. № 5 се движи до стадион Пловдив, а № 19 – през Военна болница до обръщалото на бул. “Южен”.

По двете линии се движат 7 автобуса, каза шефът на експлоатацията в “Градски транспорт” Васил Терзиев. Той заяви, че още няма официална заповед от общината за закриването им и отрече, че фирмата не изпълнява разписанията си по останалите линии. В момента работим по лятна схема като всички превозвачи с 20% по-малко курсове, каза Терзиев.