Спартак Пд тръгна с лесна победа
Спартак Пд тръгна с лесна победа / netinfo
Спартак Пд победи с 3:1 Бенковски (Бяла) в първия пролетен кръг на Източната Б група. Пред близо 500 зрители на стадион „Тодор Диев”, пловдивчани доминираха през всичките 90 минути и пропуснаха да запишат по-изразителна победа.

Срещата започна с натиск на „синьо-белите” и още в 3-ата минута Любен Николов пропусна да открие разминавайки се с центриране на Ценовски. Тринайсет по-късно голаджията Петър Кънчев разпечата вратата на гостите като асистент и в този случай бе Ценовски - 1:0. 40 секунди след гола, преотстъпеният от Локо Сф Ники Павлов пое топката в половината на гостите, финтира един противник и като с базука изстреля кълбото в горния ляв ъгъл на Вихрен Узунов – 2:0. След бързите попадения футболистите на Николай Киров се поуспокоиха и намалиха темпото. Гостите от своя страна рядко поглеждаха към противниковата врата. Все пак в добавеното време на първата част при единствената им смислена атака до момента Петров стреля в гредата, след което за Ковачев не бе проблем да прати топката в опразнената мрежа – 2:1.

Стреснати от допуснатия гол, веднага след началото на втората част спартаклии трагнаха да търсят трети гол и той не закъсня. В 48-ата минута Христов получи топката на аутлинията, преодоля съперник и центрира към непокритя Павлов, който отблизо отбеляза втория си гол в мача - 3:1. До края на двубоя Стаев, Ценовски и Площаков пропуснаха да направят още по-категорична разликата в резултата. Неприятната новина за Николай Киров дойде седем минути преди края, когато Ценовски получи глупав жълт картон, който го вади от състава за гостуването на Родопа в следващия кръг.