Софиянец спечели барабана на Дийп пърпъл, парите отиват за болна жена
Софиянец спечели барабана на Дийп пърпъл, парите отиват за болна жена / снимки: фейсбук
Софиянец спечели барабана на "Дийп пърпъл", парите отиват за болна жена
75691
Софиянец спечели барабана на "Дийп пърпъл", парите отиват за болна жена
  • Софиянец спечели барабана на "Дийп пърпъл", парите отиват за болна жена

Барабанът на „Дийп пърпъл”, разигран на онлайн благотворителен търг в полза на болна млада жена, става собственост на Стефан Гетов от София. Това обявиха организаторите на кампанията във фейсбук снощи след края на търга. Софиянецът спечели с вноска от 1400 лв. и има 48 часа да внесе парите, за да получи реликвата. Общо 94 души от страната и чужбина се включиха в наддаването.

Онлайн търгът бе организиран преди близо 2 месеца в полза на 29-годишната Силвия Петрова от Сопот, която страда от рядко вродено заболяване - аневризма на базиларната артерия, което застрашава живота й. За лечението й са нужни още 100 хиляди лева, които семейството на Силвия няма как да събере.

Софиянец спечели барабана на "Дийп пърпъл" парите отиват за болна жена
netinfo

Затова нейни близки и приятели организираха благотворителна кампания, в рамките на която се проведоха няколко концерти и дарителски акции. Част от кампанията е и онлайн търгът, организиран от Шарлийн Брадфорд – Чарли и Мария Ангелова, които имат балетна школа в Карлово.

Едни от малцината, които откликнаха на благородната кауза, бяха рок легендите от „Дийп пърпъл”. Те дариха предната част на барабана на Иън Пейс, подписан собственоръчно от всички членове на групата.

Събирането на средства за лечението на Силвия продължава.