Софийски холдинг поема Ботев
Софийски холдинг поема Ботев / netinfo
Софийски холдинг ще застане начело на пловдивския Ботев, съобщи финансовият директор Христо Андреев.

По този начин той леко дръпна завесата по въпроса, който вълнуваше най-много привържениците на „канарчетата” – кой е новият собственик на Ботев Пловдив.

Името на холдинга ще бъде обявено след 30-40 дни, когато ще се проведе общо събрание, на което ще бъде избран и нов управителен съвет на клуба.
„Подготвяме план за дългосрочното развитие на клуба, като се започне от създаване на стройна управленска структура, в която всеки да изпълнява своите задължения и се стигне до подобряване на условията на детско-юношеската школа, която в момента се намира в окаяно състояние. До края на настоящия сезон сме подготвили бюджет 2,5 милиона лева, който следващите години ще расте успоредно с целите на клуба. На първо време целта пред отбора е да се измъкне от зоната на изпадащите. Вече уведомихме футболистите и треньорите, че до зимата имат време да покажат кой заслужава да бъде в Ботев и кой не. Имаме време през паузата на първенството да привлечем класни попълнения”, коментира Андреев.

Той призна, че вече са водят разговори със сериозни фирми, които да станат спонсори на „жълто-черните”.

Андреев увери привържениците на Ботев, че сделката наистина е факт с думите: „Много хора знаят, че съм ботевист и са ме виждали на нашия стадион. Не мога да предам любимия си клуб като се превърна във втория Димитър Христолов”.

Христо Андреев опроверга появилите се слухове, че Ботев попада в ръцете на ДПС, като каза, че клубът е собственост на чистокръвни българи и няма чуждестранна намеса.