Социалистите празнуват 1 май, синдикатите - нe
Социалистите празнуват 1 май, синдикатите - нe / netinfo

С първомайско шествие и хепънинг пловдивските социалисти ще отбележат днешния Ден на труда и международната солидарност. Колоната ще потегли в 10.30 часа от площад „Джумаята" към Цар-Симеоновата градина.

 Там в 11 часа започва празничната програма по случай 1 май. Слово ще произнесе народният представител и лидер на социалистите под тепета Захари Георгиев. За празничното настроение на присъстващите ще погрижат  квартет „Интро", хор „Евмолпея, оркестър „Родопи", танцови и певчески състави. Старт на тържествата ще дадат мажоретките от  ЦДГ „Мая". Организаторите предвиждат специална програма с клоуни, състезания и награди и за най-малките пловдивчани.

Двата най-големи синдиката не предвиждат никакви чествания на днешния празник. Няма да се включим в организираното от БСП тържество, защото не сме съгласни с политиката на тяхното правителство и с политизирането на 1 май, каза регионалният председател на КТ"Подкрепа" Атанас Кръстев. Според него е неуместно в криза като настоящата „да се правят трибуни и хепънинги", затова синдикатът се ограничил с поздравителни адреси до всички свои структури. Лидерът на КНСБ в Пловдив Татяна Миран пък обясни, че дългата поредица почивни дни, в които хората се изнасят от града, прави безсмислено организирането на масови тържества.