Снимат сръбско-българска копродукция в Стария град
Снимат сръбско-българска копродукция в Стария град / netinfo

Сръбско-босненско-българската продукция „Св. Георги убива дракона” се снима от днес в Стария град. Снимките ще продължат пет дни, съобщи Албена Стоянова от „Камера” - българския копродуцент на филмовата продукция. Филмът се снима вече 4 месеца, в Пловдив ще бъдат направени едни от последните кадри, като в два от дните ще се снима екстериор с масовка, специални ефекти и др., а в останалите три дни – интериор в къща „Недкович”.

Режисьор на филма е Сърджан Драгоевич, а автор на сценария е известният сръбски сценарист Душан Ковачевич, носител на Златна палма за сценария по филма на Емир Кустурица „Ъндърграунд”. В главните роли играят сръбските актьори Наташа Янич и Лазар Ристовски. От българска страна в копродукцията участва Стефан Данаилов вролята на Минко Циганина, в момента се избира чрез кастинг още една българска актриса, която ще играе слугиня в къщата на главната героиня. 60 деца от Пловдив са включени в масовката, както и 90 възрастни. Сюжетът се развива през първата световна война.

Заради снимките на филма движението на автомобили в Стария град се спира днес и утре от 6 до 18 часа. В забранената за коли зона влизат улиците „4-ти януари”, „Константин Стоилов”, „Съборна”, „Д-р Чомаков”, „Цанко Лавренов” и на площад „Ст. Савов”. Там няма да бъдат допускани и автомобилите с пропуски за архитектурния резерват.