Кметът Здравко Димитров направи последна инспекция на ремонтирания покрив
Покривът на ОУ „Душо Хаджидеков“ е напълно готов и учениците ще се върнат в класните стаи до края на другата седмица, съобщиха от Община Пловдив.

Община Пловдив

Това стана ясно по време на инспекция на кмета Здравко Димитров на обекта, където той уточняваше последни детайли със заместник-кмета Пламен Райчев и директора на училището Грозденка Николова.

След пожара в пловдивско училище: Къде ще учат децата (ВИДЕО)

Още на 1 септември, когато изгоря покривът, кметът на място обеща, че до месец децата ще се върнат в училище. Спешният ремонт струваше на общината близо 470 хил. лв., а строителят започна работа по него на извънредни смени седмица след пожара.

Подменена и импрегнирана е цялата дървена конструкция от близо 700 кв.м, положена е хидро- и топлоизолация, монтирани са нови улуци и активна мълниезащита, която вчера е била и замерена.

Община Пловдив

На последните огледи беше и директорът на пожарната комисар Георги Мангараков, който със своите екипи съдейства на училището не само за светкавичното потушаване на огнената стихия, но в последствие и за пренасянето на учебниците от основната в допълнителната сграда.

Здравко Димитров отново му благодари, като припомни и че за своевременното започване на ремонта са били важни и експедитивните действия на застрахователите и разследващите органи.

Община Пловдив

Директорът на училището Грозденка Николова заяви, че веднага след изборите, с колегите й се връщат в сградата, където предстои за няколко дни да почистят и върнат чиновете в стаите.

От името на колегите и родителите на ОУ „Душо Хаджидеков“ тя благодари на кмета за личната му ангажираност и пълно съдействие за ремонта.