/ iStock photos/Getty images
Баща накара пияния си 16-годишен син да шофира кола след сватбено тържество, защото той също е употребил алкохол, съобщиха от прокуратурата. 

От прокуратурата отбелязват, че това се е случило на 27 октомври Пловдив, около 2 часа през нощта.

"Понеже бащата е бил в нетрезво състояние, склонил момчето да управлява колата, за да се приберат заедно в дома си. 16-годишното момче също било употребило алкохол, но се съгласило да шофира колата. Когато двамата се движели по бул. „Марица“ в Пловдив, патрулен полицейски автомобил подал светлинен и звуков сигнал за спиране. Непълнолетният водач не се подчинил и продължил да шофира по бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Освобождение“ в града. През цялото време зад него се намирал полицейския патрулен автомобил", уточняват от прокуратурата. 

2-годишно дете подкара колата на баща си и се вряза в заведение, пълно с хора (ВИДЕО)

16-годишният водач развил скорост до около 170 км/ч., като на няколко места не спрял и преминал на червен светофар.

Лекият автомобил бил спрян на ул. „Х.Г. Павлов“ и водачът слязъл от него. Той бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, което отчело 1,07 промила алкохол в кръвта му. 

Бащата е собственик на колата. Повдигнато му е обвинение. Задържан е за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Спрямо непълнолетното момче са отделени материали в друго производство, по което се извършват действия по разследването.   


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня