След губернатора на Пазарджик, оставка подаде и зам.-областният управител на Пловдив
След губернатора на Пазарджик, оставка подаде и зам.-областният управител на Пловдив / netinfo

След като Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков подаде оставка почти веднага, след като министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин подаде своята, оставка подаде и зам-областният управител на Пловдив Владимир Маринов.Той беше избран за поста от квотата на АБВ в града под тепетата.

Причината за крайните решения е излизането на партия АБВ от властта, а мотивите са чисто политически и принципни, коментира Величков. С колегите му от политическата организация не искат да са част от водената до момента политика на буксуващи реформи упорито. Губернаторът се надява премиерът Бойко Борисов да приеме оставката му веднага. Трендафил Величков е единственият от областните управители в страната, който беше номиниран от АБВ.

По-рано премиерът Бойко Борисов прие депозираната оставка на Ивайло Калфин след разговор, в който двамата изразиха взаимни благодарности за съвместната си работа. Преди това Националният съвет на партията взе единодушно решение да предложи на предстоящия в неделя конгрес да преустанови партньорството си за подкрепа на правителството и да изтегли своите представители от изпълнителната власт.