Слави Бинев трябва да усети настроенията в гилдиите
Слави Бинев трябва да усети настроенията в гилдиите / снимка: Юлиан Георгиев
Катя Костова гостува в Арт бокс
76780
Катя Костова гостува в Арт бокс
  • Катя Костова гостува в Арт бокс

Eтично и морално е Слави Бинев да се оттегли от поста си, но е нужно да има сетивa, за да усети настроенията в гилдиите. Това коментира  в предаването „Арт бокс“ по Дарик журналистът Екатерина Костова. Тя изрази подкрепата си към колегите от националните медии, които излязоха с декларация във връзка с назначението на Бинев като председател на парламентарната комисия по култура и медии.

По думите й, по-важният казус обаче е свързан с меценатството в културата и това, че нищо не се прави в тази насока. „Трябва да се променят законите, за да започнат меценатите да се множат. Ако чакаме този, който е председател на парламентарната комисия по култура и медии, да направи нещо, за да стане нашата професия по-етична и по-професионална, това говори лошо за нас, защото не трябва да очакваме тези хора да задават професионалните стандарти. Нашата роля е да се опитаме да променим законите“, каза Екатерина Костова.

Тя  гостува в студиото на Дарик радио, за да представи своята втора книга „Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“. Романът разкрива сюжети, които могат да обхванат целия живот на един човек и вълнуват всяко момиче, преди да порасне. Тези сюжети са измислени, но авторката е прибавила и нещо от себе си. Започва с една история, в която героинята намира единадесет писма, подготвени за издаване, и двадесет години по-късно започва да разказва какви са чувствата, които са провокирали написването им. Премиерата на книгата „Писма под възглавницата – 11 разказа на едно момиче до себе си“ ще бъде в Пловдив на 9 декември от 18 часа в арт клуб „Библиотеката“.