Славчо праща просяците пред църквите
Славчо праща просяците пред църквите / netinfo

Просяците, които са плъзнали по Главната, Стария град и останалите части на Пловдив, може да получат право да искат милостиня само пред храмовете. Това съобщи кметът Славчо Атанасов, като подчерта, че идеята е лично негова.

Засега единствената пречка за осъществяването й бил митрополит Николай, който се противопоставил на насочването на просяците към църквите. “Попитайте владиката защо не иска тези хора пред храмовете, аз мисля, че мястото им е там”, коментира Славчо Атанасов. Според него проблемът с просещите не е решен задоволително в нито една страна. У нас също точката в закона, регламентираща арестуването и гоненето на просяците, била мъртвородена, твърди градоначалникът. “Ние ще го приберем, той ще преспи една нощ в ареста и на следващия ден пак ще е на улицата”, даде пример кметът, но обеща през септември да бъдат взети мерки срещу това явление.

Той обаче разпореди екип на общинска полиция незабавно да изгони плашещия минувачите с външния си вид просяк, който днес сутринта се беше проснал като умрял на Главната точно пред театъра / на снимката /.