Славчо: Мачът с Пи Ес Ай приключи. Следва прокурорска проверка
Славчо: Мачът с Пи Ес Ай приключи. Следва прокурорска проверка / netinfo

Мачът с Пи Ес Ай приключи, категорично заяви кметът Славчо Атанасов, след като от фирмата съобщиха, че легитимността на пробите, взети от новите улични настилки, е съмнителна и Община Пловдив е реагирала извън клаузите по договора за ремонт на пловдивските улици.

Подписал съм заповедта за прекратяване на договора с фирмата още в понеделник. Общината ще заведе иск срещу тях за ощетяване на интересите на града. Ако от нещо не са доволни, тяхно право е да се обърнат към съда, заяви кметът.

Прокуратурата се е самосезирала и е поискала материалите, свързани с всички извършени ремонти със средства от 50 млн. заем.

Ако това не беше станало, аз самият щях да подам сигнали в прокуратурата, заяви Атанасов. Ще бъде обявен конкурс по ЗОП за нов изпълнител, като следващите поръчки, които касаят пътни ремонти в Община Пловдив ще бъдат изцяло под тотален обществен контрол.

В проверяващите комисии ще бъдат включени представители на стопанска полиция, на прокуратурата, на гражданските съвети и на медиите.

До момента сме извършили ремонти на стойност около 4 млн. лева и продължаваме да работим, въпреки публикациите в медиите относно прекратяване на договора ни с Община Пловдив, заяви от своя страна управителят на фирмата инж. Димитър Тодоров

Не сме получили нито писмено нито устно известие за прекратяване на договора и следователно нямаме база за повече коментари по въпроса, каза още Тодоров.

Той уточни, че фирмата му продължава да работи по реконструкцията на ул. „Димитър Талев” и ул. „Победа”.

Чуйте още какво каза кметът в прикачения звуков файл