Славчо Атанасов: Съдът няма основание да касира изборите в Пловдив
Славчо Атанасов: Съдът няма основание да касира изборите в Пловдив / netinfo

Альоша е част от символите на града наред с главната улица и пловдивския панаир, заяви днес пред журналисти кметът на Пловдив Славчо Атанасов, след като положи клетва като градоначалник. Той бе категоричен, че ще присъства на тържествата във връзка с 50-тата годишнина от построяването на паметника.

Атанасов заяви, че съдът няма основание за касиране на изборите в Пловдив, тъй като разликата между първия и втория по време на вота е била около 35%.

На въпрос дали ще бъде продължен договорът за софийския боклук, той обясни, че засега не е постъпвало официално предложение от софийска община и подчерта, че като кмет ще защитавам интересите на Пловдив, допълвайки, че сметището в Цалапица е пред изчерпване. Докладът на експертите за състоянието на сметището ще е първият документ, който ще разгледам като кмет, добави Славчо Атанасов.

Той отново припомни, че първите му кметски решения ще са за дъждоприемните шахти, във връзка с които ще бъде осъществена среща с управителя на ВиК и за приемния ден на всички районни кметове, които ще трябва да се срещат с граждани всеки ден. Славчо Атанасов обеща до средата на другата седмица да престави екипа си.