Славчо Атанасов: Ремонтираме 300 улици
Славчо Атанасов: Ремонтираме 300 улици / снимка: Plovdiv24.com
Ще поема лично отговорността за спешните ремонти на улиците в Пловдив, ако районните кметове не могат да се справят, въпреки наличието на достатъчно финансиране. Това каза при откриването на реконструирания булевард „Източен” и ремонтираната отсечка на улица „Богомил” кметът Славчо Атанасов. Той обяви, че на оперативката в понеделник ще пита всеки от шестимата райкметове има ли сили да се справи с пътните ями. Ден по-рано кметът разпространи официално изявление, че няма да носи чужда вина, защото запълването на дупките е отговорност на районните кметове и скастри за мудна работа кметиците на Централен и Северен Райна Петрова и Ина Филипова, и двете представители на ГЕРБ във властта.

Общо над 300 улици ще бъдат ремонтирани в града, съобщи още кметът. На въпрос в какви срокове и с какво финансиране ще стане това, той заяви, че общинската администрация има стройна програма за това, без да даде конкретен отговор. Общината обсъждала и закупуването на немска машина, специализирана за запълване на дупки, която работи с битумни емулсии и прави сместа на място, каза шефът на дирекция “Строителство” Тошо Пашов.

4,9 млн. лв. са вложени в реконструкцията на отворения днес бул. „Източен”, която продължи близо година. 1126-метровата му отсечка между булевардите “Хр. Ботев” и “Мария Луиза” е разширена с още едно платно. Пътната настилка ще издържи поне 10 години, гарантира собственикът на фирмата-изпълнител инж. Недялко Бекиров. Той декларира, че няма опасност 28-сантиметровият асфалтов пласт да се нагъне подобно на току-що ремонтираното Цариградско шосе миналото лято, защото по “Източен” е подменена и цялата подземна конструкция. Шосето е оразмерено за най-тежки натоварвания и има характеристиките на градска магистрала, посочи инж. Бекриев. Един линеен метър от пътя е струвал на общината 4 350 лева.