Славчо Атанасов обвини Титюков за договора с „паяците“
Славчо Атанасов обвини Титюков за договора с „паяците“ / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив
Славчо Атанасов обвини Титюков за договора с „паяците“
71270
Славчо Атанасов обвини Титюков за договора с „паяците“
  • Славчо Атанасов обвини Титюков за договора с „паяците“

Договорът за „паяците“ в Пловдив, подписан в последните дни на предишния мандат е неизгоден за община Пловдив. Това заяви за Дарик радио бившият кмет Славчо Атанасов, в чийто мандат беше подписан договора. По думите му отговорност за договора трябва да се търси от тогавашния шеф на Общинска охрана Александър Стайков и ресорния зам.-кмет Георги Титюков. Атанасов обясни, че когато са подписвани документите, той е бил в отпуск, заради изборите и на практика няма нищо общо с него.

Очаквано Георги Титюков, който е зам.-кмет по социални дейности в този мандат, отрече да носи отговорност за самия договор. По думите му той е дал „зелена светлина“ за провеждането на конкурс по Закона за обществените поръчки, но условията по договора са дело на юристи, които са били на договор към Общинска охрана. От думите му става ясно още, че преди да се стигне до подписване на договора, той е гледан в различни звена на общината и е подписан поне 9 пъти.

В отговор на питане на  Дарик радио по Закона за достъп до обществена информация стана ясно, че през 2012-та година са вдигнати общо 10 684 автомобила, а през 2013-та малко над 12 400, което прави средно по около 50 автомобила на ден.  Справката ни в община Пловдив показва още, че са налице частични забавяния на плащанията по договора от страна на „Консорциум паркинги и гаражи - Пловдив" ДЗЗД.

Според общинската администрация въпреки, че договорът е неизгоден, ако бъде прекратен , това би довело до нарушаване на сигурността и безопасността на движение на превозни средства, тъй като общината не разполага със свои „паяци“.