Скриха конкурса за софтуер за он-лайн записването в детските градини ?
Скриха конкурса за софтуер за он-лайн записването в детските градини ? / снимка: dariknews.bg/архив

 

Процедурата за избор на фирма, която да внедри система за електронно записване в детските градини изненадващо бе проведена ден по-рано от обявеното, научи Дарик радио.

В понеделник кметът Иван Тотев обяви, че офертите на фирмите кандидатстващи за внедряване на он-лайн записването ще се отварят в сряда (30-ти май). Оказва се обаче, че документите са отворени днес, при липса на всякаква публичност и без присъствието на никакви медии.

Дали кметът Иван Тотев умишлено е подвел журналистите и обществеността или става дума просто за недоразумение, тепърва ще се изяснява.

Срокът на договора, който Община Пловдив евентуално ще подпише с някоя от кандидатствалите фирми, е 12 месеца, а прогнозната му стойност 60 хил.лева.

Общите изисквания към изпълнителя включват, освен внедряване на системата и осигуряване на обучение на и изготвяне на ръководства за работа с нея. Софтуерът трябва да съдържа публична част и административен панел. Публичната част ще дава информация за реда и начина на приемане на деца, а административният панел трябва да осигури възможност за управление и контрол на процесите, свързани със записването на малчуганите. Очаква се името на фирмата - победител да стане ясно утре.

Пак според кмета, след въвеждането на он-лайн записването до 15-ти септември, родителите ще могат да записват децата си и по двата начина. В последствие директорите ще  бъдат задължени да въведат данните в новия софтуер.