Скоростно смениха шефове в общински фирми
Скоростно смениха шефове в общински фирми / netinfo

Доклад за състоянието на общинската комунална фирма „Чистота” след края на вътрешния одит в дружеството трябва да изготви новоназначеният й шеф Радослав Кошински до 15 януари, решиха общинските съветници на днешната сесия.

Радослав Кошински заяви, че фирма "Чистота" няма подизпълнители и сама извършва почистването на шестте района на Пловдив, като наема машиносмени, когато не й достига собствения ресурс. Първият приоритет на фирмата ще бъде зимното почистване на града преди снеговете, уточни Радослав Кошински.

Възпитаникът на военното училище в Шумен и собственик на фирма за системи за сигурност Александър Пецов смени Антони Запрянов в управлението на "Митнически терминал". В "Екологичен завод" съветниците назначиха бившия следовател и настоящ адвокат Георги Игнатов. „Ако има и най-малко съмнение за извършено престъпление в Екологичния завода бъдете сигурни, че ще го разкрия”, заяви Игнатов пред съветниците в отговор на въпрос на бившия кмет и настоящ съветник Спас Гърневски.

Електроинженерът Димитър Костов замени Иван Странджев в борда на фирма „Обелос”.

Съветниците одобриха предложението на кмета Славчо Атанасов за шести заместник кмет по „европейски политики и международно сътрудничество”. Така в общинската администрация служителите заедно с кмета наброяват 314. Председателят на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев отказа да съобщи името на кандидата за шести заместник кмет, тъй като по силата на коалиционното споразумение между ГЕРБ - ВМРО, той трябва да е от квотата на ГЕРБ.