Ска Келер: България е важна за справянето с бежанците
Ска Келер: България е важна за справянето с бежанците / снимка: Дарик Пловдив

България е изключително важна в плановете за справянето с бежанците, защото стои на външната граница на Европейския съюз и правителството трябва да приема повече бежанци, както и да убеждава хората, че трябва да се приемат. Това зави при посещението си в Пловдив говорителят на Европейския парламент на тема бежанци и миграция и евродепутат Ска Келер.

Тя уточни, че  Евросъюза е готов да да помага същевременно. Келер е категорична, че Европа не умира, но в момента има сериозни проблеми при справянето с бежанска криза о отново ще затвърди принципите за  върховенство на закона, човешки права и солидарност.

Говорителят на Европейския парламент на тема бежанци и миграция и евродепутат Ска Келер  пристигна днес в Пловдив по покана на граждани и посети Стария град и Капана.

Франциска Мария Келер е на 33 години, от Източна Германия. Говори 6 езика и има магистратура по ислямистика, тюркология и юдаистика. Специализирала се е в проблемите на миграцията. Член е на Комисията по международна търговия и вицепрезидент на парламентарната група на Европейската зелена партия.