Синята зона отново на дневен ред
Синята зона отново на дневен ред / netinfo
Въвеждането на синя зона в центъра на Пловдив отново е на дневен ред, като се предвижда улиците в зоните А, Б и В на централната градска част да станат еднопосочни, съобщи зам.-кметът Димитър Цветков. Това е карето между булевардите „Източен”, „Христо Ботев”, „Васил Априлов” и „Марица-юг”, уточни той. Специалисти са предложили и големите булеварди да станат еднопосочни, но засега това е на етап проучване и едва ли ще стане скоро, коментира зам.-кметът.

Приоритет на новата общинска управа е изграждането на транспортен подлез на булевардите "Руски" и "Васил Априлов" за връзка с район "Южен". Ще бъдат проведени разговори с Министерството на транспорта, което организира конкурсите за Централна гара, изграждането на подлеза да залегне в условията на конкурса. Според Цветков Бетонният мост, който се използва в момента, не отговаря на никакви стандарти и заради това новата жп-линия до Свиленград не минава през Пловдив, а през Крумово.

Сред приоритетите на общината е и откриването на новото платно на моста на Адата. То трябва да излезе на бул. „Независимост” в района на Полиграфията. Според зам.-кмета турските гробища няма да бъдат проблем, тъй като има подписан двустранен протокол, след посещение на Тодор Петков и бившия кмет Иван Чомаков с управата на Одрин. Общината е отредила нов терен за турско гробище, където покойниците ще бъдат препогребани.