Синдикатите в Пловдив подкрепят уволнението на директор с 95% инвалидност
Синдикатите в Пловдив подкрепят уволнението на директор с 95% инвалидност / netinfo

Уволнението на директора на професионална гимназия по битова техника в Пловдив Ваня Стоицова е единственото възможно решение на РИО, обявиха днес от „Подкрепа”.
Според тях твърденията в медиите, че става въпрос за дисциплинарно уволнение и нарушени човешки права са спекулативни и не отговарят на истината.
Синдикалистите са на мнение, че става въпрос за лице с 95% инвалидност, което няма субективна и обективна възможност да упражнява своята длъжност и е освободено на това основание.
Решението за пенсиониране на тази директорка е било подсказано от „Подкрепа”, а началникът на регионалният инспекторат по образование в Пловдив Александър Буздрев дори е закъснял, твърдят от синдиката.
Ваня Стоицова е извършвала и документни измами, като е подала няколко различни документа от ТЕЛК за степента на своята инвалидност. Някои от тях са били подправени ръчно, заради което е сезирана и прокуратурата, твърдят в писмо до медиите синдикалистите.

Решението на ТЕЛК е подправено от самата комисия с коректор заради техническа грешка, твърдят защитниците на уволнената директорка. Окончателното становище на ТЕЛК е, че работата, която Ваня Стоицова извършва като директор е подходяща за здравословното и състояние.

Заповедта на РИО на МОН в Пловдив за уволнението на инвалида- директор на професионална гимназия по битова техника в Пловдив е обжалвана пред Върховен административен съд.