Силвия Хубенова: Асеновград трябва да развива винения туризъм
Силвия Хубенова: Асеновград трябва да развива винения туризъм / http://hubenova.eu/
Силвия Хубенова: Асеновград трябва да развива винения туризъм
82115
Силвия Хубенова: Асеновград трябва да развива винения туризъм
  • Силвия Хубенова: Асеновград трябва да развива винения туризъм

„Освен с Асеновата крепост и тракийското светилище Белинташ, Асеновград трябва да бъде рекламиран като дестинация и за винен туризъм.“ Това заяви в интервю за Дарик радио кандидатът на ГЕРБ за кмет на Асеновград Силвия Хубенова. Според нея в региона има достатъчно добри малки производители, които могат да канят туристи от цял свят и да презентират виното си. В допълнение на това, даденостите на града – заобиколен от 4 манастира и множество параклиси и църкви, дават възможност Асеновград успешно да развива и религиозен туризъм. Силвия Хубенова изтъкна и близостта на Асеновград с Пловдив, който бе избран за Европейска столица на културата през 2019г., което от своя страна ще допринесе за по-голямото популяризиране на града.

В програмата си за управление през следващите 4 години Силвия Хубенова е заложила на реновиране на градския център с обновяване визията на второ и трето площадно ниво. Там ще бъдат изградени скейт зона, постоянна сцена, места за отдих и почивка, както и осигуряване на достъп за хора с увреждания до библиотека „Паисий Хилендарски“, което до момента не бе възможно. В намеренията си за развитието на спорта в града, дал на света не един и двама световни шампиони, Хубенова се надява да осъществи идеята си за изграждане на многофункционална спортна зала, която да приюти под покрива си талантливите деца от общината. Не на последно място е и желанието ѝ за нов стадион в Асеновград. „Ако не успеем да привлечем средства за него по европейски проекти, бихме могли да го финансираме с пари от общината, като всяка година да се заделят по 150хил. лв., които да спомогнат за обновяването на тревната настилка, седалките и съблекалните“, каза още кандидат-кметът от ГЕРБ Силвия Хубенова. „Това би повишило самочувствието на ФК „Асеновец“ и спокойно би могъл да влезе в Б-група“, допълни Хубенова.

Силвия Хубенова Асеновград трябва да развива винения туризъм
netinfo
Работата по Интегрирания воден цикъл ще започне в края на тази или началото на следващата година, заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Асеновград. Проектът вече е одобрен от Брюксел и е на стойност 105млн. лв. По програма „Региони в растеж“ са предвидени 19млн. и 300хил. лв., които общината трябва да използва в изграждането на по-добра градска среда, каза още Силвия Хубенова. Тя бе категорична, че за новия програмен период в Община Асеновград реално могат да влязат около 200млн. лв. по различни евро проекти.

„Младите хора ще бъдат моя коректив през целия ми 4-годишен мандат и ще променям програмата си, в зависимост от това, какво те искат да се случва в града, за да има наистина видими резултати“, каза пред Дарик Силвия Хубенова, която е с №12 в бюлетината.

Силвия Хубенова Асеновград трябва да развива винения туризъм
netinfo
Силвия Хубенова е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Асеновград. Експерт по евро проекти и депутат в 41-вия, 42-рия и 43-тия парламент. Заместник-председател на Комисията по европейски въпроси. Не прави компромиси със себе си, налага високо темпо на екипа си, защото знае, че хората ѝ вярват, а удовлетворението от добре свършената работа е взаимно. Обича да слуша класическа музика, но в колата си пуска и Smokie и Enrique Iglesias. Настолната ѝ книга в момента е програмата на ГЕРБ, но след месец ще отдели време и за художествена литература. В свободното си време отдава мигове на своя внук, който е само на година и 9 месеца, но с него се чувства отново дете и успява да се отърси от ежедневието. Още за Силвия Хубенова и какво смята да направи като кмет на Асеновград ще разберете от интервюто с нея в прикаченото аудио.