/ Thinkstockphotos
Силно земетресение разлюля Пловдив около 14 часа. Трусът е бил усетен силно от жителите на града.  

По данни на БАН магнитудът на земетресението е бил с 4,8 магнитуд, след като първоначално беше обявена по-малка цифра.

От Сеизмологичния институт на БАН съобщават, че епицентърът на труса е на 11 километра от Пловдив - между Калояново и Раковски .Епицентърът на 18 км от Пловдив. Дълбочината е на три километра. Усетено е в цяла България. Има вторични трусове в епицентъра на земетресението. 

До момента в пожарната няма сигнали за пострадали хора и нанесени щети и разрушения на сгради от земетресението, което се усети към 14 ч. Общината също няма постъпили сигнали за пострадали или щети.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев също потвърждава, че няма данни за жертви и ранени хора.

Междувременно пловдивският градоначалник Здравко Димитров е провел телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, за да го информира за обстановката в града. Той е в постоянна връзка с директора на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев и ангажираните служби. Към този час на дежурните телефони в общината няма постъпили сигнали за пострадали хора. Има няколко сигнала за нанесени щети - една необитаема къща в Стария град, която при труса се е наклонила на една страна и за три паднали комина, съобщават от пресцентъра на общината.