Darik Radio
Darik Radio / netinfo
Две години затвор заплашват 55-годишна пловдивчанка, подала фалшив сигнал за поставена бомба на Гребната база в Пловдив. Информацията потвърдиха официално от прокуратурата, откъдето уточняват, че е образувано бързо производство по случая.
 
Жената се е обадила на тел. 112 към 19 ч. снощи, малко преди началото на концерта на IRON MAIDEN до стадион “Пловдив”.
Извършената от полицията проверка в района на Гребната доказва, че сигналът за поставеното взривно устройство е фалшив. Разследването установява, че анонимното обаждане е от 55-годишната жена, която е арестувана за срок от 24 часа. Бързото производство срещу нея ще приключи в законния 7-дневен срок. Предвиденото наказание, за престъпление по чл. 326 ал. 1 от Наказателния кодекс, е до две години „лишаване от свобода“, уточняват още от прокуратурата.
 
Известната британскa хеви метъл група Iron Maiden бе хедлайнер в последната трета вечер на фестивала Hills of Rock, който се проведе на Гребната база в Пловдив и събра десетки хиляди почитатели от цялата страна. Голяма част от жителите на район “Западен” обаче се оплакваха от силната музика по време на концертите, която в определени часове се чуваше до северните квартали на града.
 
Автор: Денислава Златанова