Ще хранят учениците като миналата година
Ще хранят учениците като миналата година / netinfo

Община Пловдив ще продължи изпълнението на програма “Чаша топло мляко и закуска” във вида по който бе реализирана през изминалата учебна година. Това стана ясно днес от писмо на МТСП и ТД “Социално подпомагане”.

Предстои подписване на споразумения за съвместна дейност между ТД “Социално подпомагане” и Община Пловдив, с което се дава възможност директорите на учебните заведения да организират храненето на децата по реда, утвърден по закон.

Този начин ще гарантира цялостното и ефективно изпълнение на програмата , ще защити интересите на учениците и ще даде възможност за непосредствен контрол на хигиената на храната , качеството й и спазването на всички санитарни и нормативни изисквания, коментира зам .кметът по социалните дейности Константин Писков.

Децата ще получават ежедневно закуски на стойност 0.50лв., като МТСП ограничи действието на проекта до края на първия учебен срок

Преди 10 дни МТСП отмени централизираната доставка на закуски в града и прекрати договора на ЕООД “Ърбън елексир”след категоричната намеса на Община Пловдив.