Среднощната гонка завърши с щети върху 5 паркирани коли около жилищен блок
Пияни младежи в Пловдив влязоха в среднощна гонка с полицията в неделя през нощта. Те удариха 5 паркирани автомобила пред жилищен блок, след което изпочупиха и собствената си кола, като катастрофираха с нея на метри от блъснатите автомобили. Случаят обаче не приключва с това, информира NOVA.

БМВ помете пет коли в Пловдив при гонка с полицията

Шофьорът и един от младежите бягат от местопроизшествето. В колата остава третият младеж, който не успява да се измъкне от полицията, тъй като е затиснат от вратата на автомобила. Няколко часа по-късно полицията успя да арестува шофьора, както и неговия съучастник.

„Щетите са огромни. Колата ми едва ли ще може да бъде поправена. Младежите бяха в нетрезво състояние. Полицията ги беше заловила. Надявам се застрахователната компания на младежите, които нанесоха щетите, да поеме разходите”, каза един от собствениците на ударен автомобил Любомир Антонов.

Арестуван е шофьорът на БМВ-то, помело пет коли в „Тракия“ (СНИМКИ)

„Водачът на автомобила е на 19 г. и е задържан за 24 часа. Не можем да посочим дали младежите са употребили алкохол, или наркотици. Води се разследване и всички възможни методи и средства за установяване на причините и механизма на произшествието. Употребата на упойващи вещества може да бъде установена, не само часове след инцидента, а и дни”, посочи гл. инсп. Ботьо Гиргинов от „Пътна полиция” – Пловдив.  

NOVA