/ DarikNews
Досегашният шеф на Специализираните полицейски сили в Пловдив Виктор Празов поема отдел “Охранителна полиция“ в ОДМВР. Назначението му става със заповед на министъра на вътрешните работи от днес - 16 декември. Той заменя на поста комисар Венелин Младенов, който пък пое сектор "Пътна полиция" преди дни.  

Комисар Венелин Младенов поема КАТ-Пловдив

Виктор Празов е роден през 1983 г. в Хисаря. Има завършено висше образование  с квалификационна степен  „Магистър“. Започва работа в системата на МВР през 2003 година, когато е назначен като полицай в сектор „Специализирано охранително поделение“. 

През 2014 година е назначен за полицейски инспектор в същото поделение. От 2016 година е назначен за началник група „Водачи на служебни кучета“. През  2017г. поема ръководството на сектор „ Специализирани полицейски сили “. 

Освободиха от длъжност шефа на КАТ-Пловдив Димитър Димитров

По време на службата си многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи с почетен знак III- II степен , както и с индивидуални и колективни награди от главния секретар на МВР през 2014 г е номиниран за полицай на годината.

Засега не е ясно кой ще оглави Специализираните полицейски сили под тепетата.