Шефът на ремонта на Младежкия дом плашил еколог № 1
Шефът на ремонта на Младежкия дом плашил еколог № 1 / netinfo
Технически ръководител на общински обект е заплашил с физическа саморазправа шефа на дирекция “Екология” в общината Христо Минков, стана ясно днес. Това е служител на фирма “Кострой”, изпълнител на реконструкцията на Младежкия дом “Спектър”, където до октомври да се пренесат администрацията и заседанията на Общинския съвет.

Кметът Славчо Атанасов, който съобщи за инцидента, отказа да посочи самоличността на строителя, заплашвал главния еколог заради забележка за струпани строителни отпадъци и замърсяване на улицата. Техническият ръководител Николов е бил посочен от потърпевшия Минков, който вчера следобед е давал обяснения в прокуратурата.

Официалният сигнал на кмета Атанасов за заплаха срещу длъжностно лице, бе внесен едва днес по обяд, въпреки уверенията, че ще бъде подаден още в понеделник. Това даде основание по-рано през деня говорителят на прокуратурата Пенка Богданова да констатира, че диалогът между двете институции е нарушен, щом се налага магистратите да се самосезират от публикации в медиите. Според прокурор Богданова това не е редно.