Шефът на Драмата: Загубата на Баташов е трагедия за цялата българска култура
Шефът на Драмата: Загубата на Баташов е трагедия за цялата българска култура / netinfo

Отиде си едно от най-ярките лица на българския театър, една от най-интересните театрални личности. Загубата за българския театър е голяма. Това е трагедия за близките и приятелите му, както и за цялата българска култура. Лека му пръст и светла му памет, нека си го спомняме с добро.

С тези думи директорът на Пловдивския драматичен театър Кръстю Кръстев коментира пред Дарик смъртта на известния български актьор Андрей Баташов. Вярвам, че е направено най-доброто, за да бъде спасен, защото той беше харесван от всички, допълни шефът на Драмата. Жалко и тъжно, че си отиде един млад и интелигентен човек, но всъщност това е животът, каза още Кръстев.

Стотици граждани се сбогуваха с българския артист днес. Той почина вчера след кратко, но тежко боледуване. Негови колеги от Народния театър, актьори, политици и граждани се събраха във фоайето на Народния театър „Иван Вазов", за да кажат последно сбогом на незабравимия театрал. Публиката дълго ще помни моноспектакъла му "Секс, наркотици и рокендрол", който е игран над 700 пъти.