Сервираха отровно „синьо“ мляко  в детска градина
Сервираха отровно „синьо“ мляко в детска градина / Дарик радио Пловдив

Отровно „синьо“ мляко е включено в закуската на 127 деца в Асеновград. Това е станало тази сутрин в  детска градина „Слънце“. От персонала в детската градина са забелязали синьо оцветяване на дъното на казана, но на този етап не е ясно колко деца са консумирали от млякото. За случая са уведомени полицията и прокуратурата.

На място е изпратен експерт от Регионалната здравна инспекция в Пловдив, съобщи за Дарик радио, д-р Моника Троянчева. Децата се преглеждат в асеновградската болница и са предприети необходимите мерки. В детската градина в момента има полицаи, дежурен прокурор, представители на кметския екип, токсиколог и служители на Агенцията по храните.

В съда с млякото е открито е синьо кубче, което се използва за борба с гризачите, съобщи за Дарик, д-р Иван Шиков от Областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните. Поверяват се документите за произход на млякото и обработката срещу гризачи, както в детската градина, така и в производственото предприятие. Прясното мляко идва от Домлян, в пластмасови кофички от 500 мл., уточни Шиков.

Здравословното състояние на децата е добро, 6 часа след като са поели от млякото с миша отрова, но остават  под наблюдение, предприети са и необходимите изследвания, съобщи за Дарик  токсикологът проф. Тоньо Шмилев.