пазарчето на ул. "Младежка" в Пловдив
пазарчето на ул. "Младежка" в Пловдив / netinfo
Търговци от пазара на ул. "Младежка" в Пловдив смятат, че пожара е умишлен
Два пожара избухнаха в Пловдив след полунощ, но няма пострадали, нанесени са само материални щети, съобщиха от пожарната.

В 01:02 ч. тази нощ е получен сигнал за пожар на пазара на ул. „Младежка“ № 15. Пристигналите огнеборци установили, че гори павилион за зеленчуци. Огънят бързо е потушен. Унищожена е намиращата се в търговския обект стока, но са спасени намиращите се в съседство 4 павилиона.

Причината за възникването на пламъците ще стане ясна след разследване, което се провежда от служители на Второ Районно управление на полицията в Пловдив. Според търговци от пазара обаче пожарът е умишлен и вероятно е акт за сплашване от конкуренти на зеленчукопродавачите.

В 07:23 часа тази сутрин в центъра на Пловдив е пламнал и павилион за дюнери на ул. „Патриарх Евтимий“ №12. Според пожарникарите, огънят е тръгнал от кухнята на заведението. Към 08:10 часа два екипа на пожарната са успели изцяло да потушят пламъците.

Огънят е унищожил машината за дюнери, един фритюрник и аспирацията. Предполага се, че причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация.