sensata
sensata / netinfo
Сенсата Технолоджис”, един от водещите световни производители на сензори и системи за контрол, електрическа защита и решения зa управление на захранване, отбеляза една година от откриването на производствената си база в Пловдив. Заводът на компанията, който е част от Тракия икономическа зона (ТИЗ), превръща България в ключова локация на „Сенсата Технлоджис“ в световен мащаб и трета по големина в света след Мексико и Китай.

Само за една година броят на служителите ни в Пловдив нарастна от 30 до над 500,“ отбеляза Лорънс Сосей, оперативен директор на „Сенсата“ в Пловдив. Нашето портфолио се обогатява и това изисква повече техническа експертиза и повече служители. Благодарим на нашите служители в Пловдив, че ни помогнаха да бъдем успешни, а ние като компания оставаме верни и ангажирани с мисията чрез дейността си да бъдем предпочитан бизнес партньор, работодател и съсед.“

sensata
netinfo

Заводът на „Сенсата Технолоджис“ в Пловдив е третата локация на компанията в България след Ботевград и София. Фирмата активно търси да назначи нови инженери, техници, оператори за производството и други специалисти, тъй като производствените нужди непрекъснато нарастват.
От откриването на завода през април 2016 г. до момента са произведени над 2 милиона MSG сензора за налягане. Сензорите MSG  дават сигнал към компютъра на автомобила, който контролира различни системи. Те спомагат за намаляване на вредните емисии и разхода на гориво, като в същото време дават по-голяма сигурност и увеличават жизнения цикъл на автомобила.

Наскоро в София бе открита най-модерната тестова лаборатория на компанията, а в завода ѝ в Ботевград се произвеждат високотемпературни сензори за почти всички световни автомобилни производители.

Сенсата
netinfo

"Сенсата Технолоджис” има производствени и бизнес центрове на три континента. Продуктите намират приложение, освен в автомобилостроенето, и в самолетостроене, военна индустрия, тежкотоварни превозни средства, отопление и климатизация, информационни технологии, телекомуникации и др.