село Беден
село Беден / netinfo
За кметския стол в селото се борят трима кандидати. Това са Росен Димов, издигнат от БСП, Стоян Настанлиев – представител на ГЕРБ и Румен Каров от ДПС.

До частичните избори в с. Беден се стигна, след като кметът на селото Захари Стоилов замина на гурбет в началото на годината.

Заради изборите е въведен сух режим селото по заповед на кмета на Девин Красимир Даскалов, с която се забранява продажбата на спиртни напитки от магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на кметство Беден.

Ветото е в сила за периода от 21.00 часа на 19 май (събота) до 21.00 часа на 20 май (неделя). Забраната не се отнася за обществени заведения, в които се провеждат семейни и обредни ритуали (сватби, кръщенета и др.), както и за продажбата на алкохолни напитки на едро и продажбата на бира, се казва още в заповедта.

Освен това е забранено провеждането на масови прояви, при които съществуват предпоставки за нарушаване на обществения ред по време на частичния избор на кмет в село Беден.