Седмина от двете разбити банди остават под стража?
Седмина от двете разбити банди остават под стража? / netinfo

Постоянни мерки за неотклонение “задържане под стража” ще поиска днес Пловдивската окръжна прокуратура за четирима от членовете на организираната престъпна група фалшификатори, разбита във вторник в Пловдив. Сред тези, за които прокуратурата иска оставане в ареста, са Живко Дебелия и съпругата му Емилия. Семейството има две деца, но според разследващите точно жената е била “мозъкът” на бандата. На четиримата основни играчи в мрежата са повдигнати обвинения, които предвиждат до 6 години затвор.

Припомням, че при обиските в 9 жилища спецполицаите иззеха чанта с около 100000 лв в различна валута, 18000 пиратски диска, техника и софтуер за изготвянето на пълен набор български и чужди документи на повечето европейски страни. Открити бяха дори полицейски стикери, пропуски за паркиране и удостоверения за липса на данъчни задължения. По неофициална информация при разработката, която е продължила 4 години, са използвани специални разузнавателни средства, включително и видеонаблюдение.

На останалите трима членове на бандата фалшификатори се очаква да бъдат наложени парични гаранции или “подписка” с постановление на прокуратурата.

Съдът ще разгледа и искането на Окръжна прокуратура за налагане на постоянен арест и за тримата мъже, заловени с голяма пратка каптагон внос от Турция. Пласьорите, които са от по-високите нива на разпространителската мрежа, бяха задържани с 20 кг от амфетаминовите таблетки след яростно преследване в центъра на Пловдив. Двама от тях блъснаха с БМВ полицейски автомобил, а третият се опита да избяга с мотоциклет.