Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека
Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека / netinfo
Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека
69002
Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека
  • Седмица без глоби и безплатни книги в Народната библиотека

Народната библиотека „Иван Вазов” в Пловдив обявява „Седмица без глоби”, съобщи за Дарик,  завеждащ отдел „Обслужване на читатели в библиотеката”, Екатерина Полякова.

Целта на инициативата е, читателите, които са забравили да върнат книгите си навреме, да го направят без да им бъде начислена глоба. „Седмицата без глоби” продължава до 21 декември.

Над 10 000 души имат регистрация в Народната библиотека, а около 300-400 души забравят да върнат взетите книги. Рекордьорът в класацията е задържал книга в продължение на над 500 дни.

Коледната инициатива на Народната библиотека „Подари си книга” също продължава.

Всеки пловдивчанин, който иска да се зарадва с безплатна книга за Коледа, може да го направи до края на декември във фоайето на библиотеката.

Засега интересът е много голям и вече са раздадени стотици книги от различни жанрове, а желаещите са от всички възрастови групи,  каза Екатерина Полякова.

Докато взимат безплатно своята нова книжка, посетителите на „Иван Вазов” ще могат да се насладят и на Коледната изложба-базар на „Библиотекари със сръчни ръце”, която се открива днес. Четирима служители участват в изложбата с ръчно направени бижута от дантела „Кене”, коледни украси, плетива и картини.