Седем са самонастанилите се в „Северен”
Седем са самонастанилите се в „Северен” / plovdiv24.com

Седем са самонастанилите се в общински жилища в район Северен, едно семейство е направило разширение самоволно, а двама са наемателите с прикрепени договори, които не са напуснали жилищата си, съобщи за Дарик кметът на района д-р Ина Филипова. Това са предимно къщи на ул. „Никола Беловеждов” в Шекер махала, уточни тя.

66 са некоректните длъжници, голяма част от тях са роми, които населяват мезонетите. 10 от тях са започнали да се издължават, но това става бавно, тъ като най-големите дългове са в размер на 700-800 лв. Около 30 са нередовните наематели, които имат неплатен наем за повече от половин година и са получили писма от районната администрация за изплащане на дълга си в определен срок. Ако не бъдат сключени договори за разсрочено плащане, ще бъдат предприети мерки за изваждането им от общинските жилища. Няма да чакаме лятото, това ще става веднага, след като изтече срокът, койко сме дали, категорична бе д-р Филипова.

40% от постройките в Арман махала и Шекер махала са незаконни, съобщи още районният кмет. Вариантите са те да бъдат узаконени или да бъдат съборени, ако се намират на места, където се предвижда строителство на пътища. В момента в „Северен” се работи по проект за изграждане на нов път около КАТ. Голяма част от постройките, които се намират вляво от сградата на Пътна полиция са незаконни и при започване на проектирането и строителството на улицата, ще бъдат премахнати, обясни Ина Филипова.