/ БГНЕС
Националното сдружение на сираците в България (НССБ) ще помогне с учебни пособия на децата от бедстващите села в община Карлово. Това съобщи Слави Михайлов, председател на организацията. Сдружението пренасочва започналата преди дни традиционна кампания "Отново на училище" в подкрепа на учениците в този регион. 

"Призоваваме всеки, който може да помогне на хората в селата Розино, Слатина, Столетово и Каравелово, да го направи. Няма как на фона на бедствието ние да останем безразлични", коментира Михайлов. 

От НССБ са изпратили писмо до Община Карлово да им бъде предоставена информация за колко деца в наводнените села трябва да бъде предоставена помощ за новата учебна година. 

След наводненията: Продължават да разчистват щетите в Карловско (СНИМКИ)

Средства за кампанията може да бъдат дарени по сметка на сдружението: ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА, титуляр: Национално сдружение на сираците в България, IBAN: BG82FINV91501203760211, BIC: FINVBGSF, основание: Дарение "Отново на училище"

Преди седмица успешно завърши друга благотворителна инициатива на Сдружението, чрез която бяха осигурени дърва и въглища за отоплението през зимата на Начално училище-интернат "Отец Паисий" в плевенското село Върбица.
БТА