Сделката за Локо - през март
Сделката за Локо - през март / netinfo

Сделката за "Локомотив Пд" няма да бъде финализирана преди приключване на течащата в клуба данъчна ревизия. Това научи Дарик от източници, запознати с хода на преговорите между собственичката Галя Топалова и кандидат-купувача Георги Гергов. Според тях реалистичният срок е средата на м. март, а не както се очакваше още в края на този месец.

Уловието за приключване на редовната данъчна ревизия предифиналните разговорие било поставено от бизнесмена, който поискал да е напълно наясно с активите и пасивите на клуба преди окончателните разговори около цената. По неофициална информация, Топалова е поискала 4 млн. лева за акциите си. Първоначално Гергов бил склонен да плати сумата, но останал неприятно изненадан от твърде скромните активи на клуба - два 10-годишни автобуса, лек автомобил "Пежо" и косачка за трева.

"Локомотив Пд" обаче няма и сериозни задължения, научи Дарик. По различни пера има малки дължими суми, чийто общ сбор обаче е около 200 хиляди - близо 6 пъти по-малко от тези на ПФК"Ботев1912", към който Гергов проявяваше интерес преди време. Освен това,близо 1 млн. лева отдълговете на канарчетатаса в Агенцията за държавни вземания, докатосимволичните задълженияна Локото подлежат на разсрочване.

Според източник от НАП, данъчната ревизия в клуба е редовна и съвпадането й с преговорите за продажба на акциите е случайно. Георги Гергов отказа коментар и прогноза за финализирането на сделкатакато се мотивира с поет ангажимент за конфиденциалност.

 

информация на Мария Троева и Веско Вълчев